21.02.2021

İlçe Müftümüz Kemal BENEK

ÖZGEÇMİŞ

11.05.1984 yılıinda Şırnak iline baglı uludere ilcesi Hilal köyünde dünyaya geldi. 1998 yılında Şenoba Şehitler İlk Ögretim okulunda 8 yıllık egitimini tamamladı. 2009 yılında İmam Hatip lisesi diplomasını aldı.  2015 yılında  Malatya da  İnonü Üniversitesi ilahiyat fakültesini tamamladı. 2019 yılı Şırnak Üniversitesi Temel İslam Bilimlerinde Yüksek Lisans başladi. Egitim hayatı sırasında Diyanet İşleri Başkanlığına Temmuz 2012 yılında Adana Karataş ilcesi Yemişli Kuran Kursu mescidine sözleşmeli personel olarak atandı. 2013 yılı Ocak ayında Başkanlığın acmış olduğu personel alımı sınavını kazanıp Malatya ili Kuluncak ilçesi Yukarı Çay köyü cami imam hatipliğine atandı. Diyanet İşleri Başkanlığının 2016 yılında açmış olduğu Dini Yüksek İhtisas Merkezlerine kursiyer alım sınavını kazanarak Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Müdürlüğünde ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra 2019 yılı Temmuz ayında Şırnak İl  Müftülüğüne Vaiz olarak atandi. 2020 yılında Güçlükonak ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Halen Şırnak İli Güçlükonak ilçesi İlçe Müftülüğü görevine devam etmekte olup, evli 3 çocuk babasıdır.