06.06.2022

4-6 YAŞ KUR'AN KURSU ÇOCUK ŞENLİĞİ

Cizre İlçe müftülüğüne bağlı, 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar için Cizre şehir stadında düzenlenen programla yılsonu 4-6 yaş çocuk Şeneliği etkinliği düzenlendi

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Kuran kursu öğrencisinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealiyle başladı.

Program, Kuran kursu öğrencisinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealiyle başladı. ezan, şiir, dua, kısa süreler, semazen ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.

Yapılan yılsonu şenliğinde İl Müftüsü Mehmet Taştan, Cizre ilçe kaymakamı ve belediye başkan vekili Mehmet Tunç, ilçe müftüsü Süleyman Baran, kurum müdürleri ve çocukların aileleri katıldı

İlim ve irfanla yeni bir medeniyet inşa etmek istediklerini aktaran İlçe Müftüsü Süleyman Baran, “Temel hedefimiz Hazreti Nuh (a.s.)’im diyarında, 90 tane el Cezeri'nin olduğu bir yerde, yine eski zaman dilimlerinde olduğu gibi çocuklarımızı gençlerimizi ilimle, irfanla bir medeniyet inşa etmektir.”  Çocuklarımızı Kur’an kurslara ve camilerle buluşmasını sağlayacağız. Bu etkinliklerimiz daha da artacaktır.” dedi. Ve çocuklarını Kur’an kurslarına gönderen velilere, yetiştiren öğreticilere ve katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini illeti

İl Müftüsü Mehmet Taştan, “ Bugün çok mutluyum. Çünkü çocuklarımızın erkek kız 4-6 yaş çocuklarımızın okul bitirme törenleri yapılıyor.

Gerçekten amacımız çocuklarımıza İslam ahlakını, Kur'an ahlakını değerlerimizi, yöremizi, örf ve adetleri öğretmek. Sevgiyi, saygıyı öğretmektir. Başarılı olursak ne mutlu bize. İnsanları seven, komşuluk ilişkilerini bilen, anne babaya saygıyı bilen çocuklara ve gençliğe ihtiyacımız var. Bu manada bütün anne babalara, çocuklarını 4- 6 yaş grubu kuran kurslarına göndermelerini istiyoruz ifadelerini kullandı.

Programda kısa bir konuşma yapan Kaymakam/ Belediye Başkan V. Mehmet TUNÇ’ta “Bu coğrafyada ilim, tedrisat, ahlak ve maneviyat yaşatmamız gereken en önemli değer; ülkemizi, devletimizi, milletimizi ileriye taşıyacak olanlar çocuklar gençler, geleceğin asli sahiplerini Vatanımız, milletimiz, devletimiz için iyi yetiştirmek zorundayız. İrfanlı gençlere ihtiyacımız var. Kendini yetiştirmiş gençlere ihtiyacımız var. Bizim için ahlakı ile maneviyatı ile devlete ve millete hizmet edecek gençlere ihtiyacımız var. Buradaki yavrularımızı, anne babalarını dedelerini ninelerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte çocuklara, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi