01.10.2020

Öz Geçmiş

25.08.1978 tarihinde Mardin İli Savur İlçesinin Yazır Köyünde doğdu. İlk ve ortaöğretimi Diyarbakır İli Bismil İlçesinde okudu. 1995 yılında Diyarbakır’da İmam Hatip lisesini tamamladı.

13.02.1997 yılında Mardin’in Esentepe Köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı. 1998 yılında Mardin’in Savur İlçesine naklini aldı, Eski Camiinde müezzin- kayyımlık görevindeyken İlçe Müftüsünün yanında 2001 yılında hafızlığını tamamlayıp Elazığ Harput Eğitim Merkezinde Hafızlık Belgesini aldı. 2003-2004 yılları arasında 15 ay vatani görevini İfa etti. Diyarbakır ve Konya illerinde Beş yıl Medrese usulü sarf-nahiv, fıkıh, tefsir, kelam, mantık  ve hadis ilimlerini tahsil etti. Ve iyi derecede Arapça bilmektedir.

2001-2013 yılları arasında Diyarbakır İli Bismil İlçesinde başta merkez camii olmak üzere üç farklı camide imam hatip olarak görev yaptı. Bismil ilçesinde görev esnasında Direkhane Camiinin yapım aşamasında yaptığı hizmet ve çalışmalarından dolayı Umreyle taltif edildi.

2013 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır Cezaevi Vaizliğine vaiz olarak atandı. 2014 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini yüksek Eğitim Merkezinde ihtisas eğitimine başladı. Ve 2017 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra tenzili rütbe yaparak Mardin’in Kızıltepe İlçesinde bulunan Selman Doğru kursuna Kur'an Kursu Öğreticisi olarak atandı.

2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu müftülük sınavına katılarak Batman İli Sason İlçesine İlçe Müftüsü olarak göreve atandı.

2020 yılında Cizre İlçe Müftüsü olarak atandı; halen İlçe Müftüsü olarak görevine devam etmektedir.