18.05.2021

İL MÜFTÜSÜ RAMAZAN TOLAN VEDA ETTİ

İl Müftüsü Ramazan Tolan Veda Etti
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Şanlıurfa İl Müftülüğüne atanan Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan Şırnak’a veda etti.
Veda programlarının ilki ilçe müftüleri ve daire personeli ile gerçekleştirildi. İl Müftülüğü personeli tarafından organize edilen programa il müftülüğü personeli ile Cizre, Silopi, İdil, Uludere, Güçlükonak ve Beytüşşebap ilçe müftüleri katıldı. Tolan, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, personelinden helallik istedi.
Daha sonra Şehit Güvenlik Korucusu Abdurrahman Avcı Camii'nde, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri ile bir araya gelen Müftü Tolan; Şırnak'ta yaklaşık 4,5 yıldır görev yaptığını, bu süre zarfında Şırnak'ın ilçeleri de dahil olmak üzere en ücra köylerine kadar gittiğini, buradaki insanlar ile gönül bağı kurduğunu, bölge insanının çok misafirperver olduğunu belirtti. Devletimiz Valiliğimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile camiler ve Kur'an Kursları yaptık. Kur'an Kursları her yaştan vatandaşın dini bilgiye ulaşması, hafızlık yapması, Arapça eğitimi almaları ve sahih dini bilgi öğrenmeleri için çok önemlidir. Bu nedenle milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek ve gençleri kazanmak için Kur'an Kurslarını hizmete açtık. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak burada bütün hocalara önemli görevler düştüğünü belirten Tolan, vatandaşın sahih ve doğru dini bilgiye Başkanlığımızın yayınlarından, açıklamalarından, TV ve Radyolarından ulaşabileceğini dile getirdi.
Programlar sonunda Ramazan Tolan’a ilçe müftüleri, daire personeli, din görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticileri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Sonrasında ise Müftü Tolan, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve daire amirleriyle bir araya geldi. Vali Pehlivan ve Belediye Başkanı Yarka ile daire amirleri Müftü Tolan'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.