19.07.2023

Şırnak’ta Yaz Kur’an Kursları Tüm Coşkusuyla Devam Ediyor.

3 Temmuz tarihinde başlayan Yaz Kur'an Kurslarında eğitim-öğretim yoğun bir katılım ile devam etmektedir.
İl Müftülüğüne bağlı camilerde, Kur'an kurslarında ve 4-6 yaş kurslarında gençlere ve tüm yaş gruplarına göre Kur'an-ı Kerim, Dini Bilgiler ve değerler eğitimi dersleri verilmektedir. Ayrıca sosyal ve kültürel etkinlikler ile de çocukların güzel vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. Sıcakların arttığı bu günlerde İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çocuklar havuza götürülerek hem eğlenmeleri hemde serinlemeleri sağlanmaktadır.
Bu kapsamda kursları ziyaret eden İl Müftülüğü Şube Müdürü Halil Kılınç, öğrenciler ile sohbet ederek yaz kurslarının önemi hakkında bilgi vermekte ve Peygamber Efendimizin "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir." müjdesini hatırlatarak hem öğrencilerin hemde öğreticilerin moral ve motivasyonunu artırmaktadır.
11 Ağustos'a kadar devam edecek olan Yaz Kur'an kurslarına kayıtlar devam etmekte olup, kayıt için en yakın cami veya Kur'an kursuna müracaat edilebilir.