27.03.2017

T.C.

ŞIRNAK VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı     : 88907173.902/                                                                                            20/03/2017

Konu   : Vekil İmam Hatiplik Alımı

D U Y U R U

İlimiz İdil İlçesi Tepe Köyü Camii İmam Hatibinin askere gitmesiyle boşalan kadroya Vekil İmam-Hatip alınacaktır.

I-Sınava katılmak isteyen adaylardan aranacak şartlar;

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şartlara haiz olmak.

3-Vekil İmam-Hatip olarak atanmak için en az İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak.

4- 2016 KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri puan almış olmak.

5-2016 KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri puanı olan müracaatçı olmaması halinde KPSS (DHBT)’ye girenler arasından İl müftülüğü sınav kurulunca yapılacak mülakat sınavı neticesinde en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacaktır.

6-Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar 20/03/2017 – 03/04/2017 tarihleri arasında istenen belgelerle birlikte İl Müftülümüze şahsen veya posta yoluyla müracaat edeceklerdir.

II-Başvuru İçin Gerekli Belgeler;

Adayların aşağıdaki belgeleri şahsen veya ıslak imzalı dilekçeleri ve diplomanın aslı bulunmak kaydı ile postayla İl Müftülüğüne teslim etme/göndermeleri gerekir.

1-İş talep formu.

2-Sabıka kaydı.

3-Diploma ve hafızlık belgesi aslı. (hafız olduğunu beyan edenler için)

4-2016 KPSS (DHBT) puanını gösteren belge.

5-T.C. kimlik belgesi sureti.

6-İmam Hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ve askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı ile birlikte İlimiz Müftülüğüne yapılacaktır.

II-Sınav;

1.  Sınav 04/04/2017 Salı günü İl Müftülüğünde saat 10.00’da başlayacak olup, sınava katılmak için başvuruda bulunanlar sınavın yapılacağı yerde belirtilen saatte hazır bulunmaları gerekmektedir.

2.  Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar ile postada geciken başvurular dikkate alınmayacaktır. İlan olunur.

TASDİK OLUNUR

20/03/2017